Participating towns and cities

Turkey Yalova Belediyesi (Yalova Municipality) , Turkey

Population:
304.235 inhabitants
Department:
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü
Contact:
Rumeysa Beyaz
Süleymanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karizma İş Merkezi No:3 Kat: 4 77100 Yalova Yalova Belediyesi
(++90) 2268115000-1397
Yalova Belediyesi (Yalova Municipality) already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2002

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Yalova Belediyesi (Yalova Municipality) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

All week
''HERŞEY İLK ADIMLA BAŞLAR''

Yalova Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik haftası boyunca ''HERŞEY İLK ADIMLA BAŞLAR'' sloganı ile vatandaşlarımız için sosyal medya ve billboardlar ile farkındalık çalışması planlanmaktadır. Bu kapsamda Yalova'da belirli noktalar arasında ki mesafeler hesaplanarak yürüme ile bu mesafelerin kaç dakikada yapılabileceği, bu yürüme mesafelerinin yürünmesi halinde kaç kalori yakılacağı ve ne kadar karbon salınımının önüne geçileceğini anlatan görsel hazırlanarak billboardlara asılacak ve sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapılacaktır. Bu çalışma ile vatandaşlarımızın minibüs mesafeleri ile gidecekleri yolları aslında kolaylıkla yürüye bileceklerini ve bu şekilde hem sağlıklarını hem çevreyi koruyacaklarının farkındalığının oluşturulması hedeflenmektedir. Bu proje ile insanları harekete teşvik ederek hem sağlıklı bir yaşam sürmeleri konusunda teşvik etmek ve sıfır emisyon hedefine ulaşarak doğal kaynaklarımızın korunmasına destek olmak hedeflenmektedir.
16 September
16 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde tüm dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı yapılan “Let’s Do it Türkiye” temizlik hareketine Yalova’da katılacak. Yalova’nın çevre konusunda ki en önemli merkezi olarak kabul edilen Yürüyen Köşk güzergâhında gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğinde aynı zamanda “Her Şey İlk Adımla Başlar” projesi de tanıtılacak. Projenin amacı insanları harekete teşvik ederek hem sağlıklı bir yaşam sürmeleri konusunda teşvik etmek ve sıfır emisyon hedefine ulaşarak doğal kaynaklarımızın korunmasına destek olmaktır. Her bireyin katkısının önemini vurgulamak amacıyla belirlenen mesafe ve güzergâhlarda kişileri harekete teşvik etmek amacıyla yürüyüş mesafelerinin üzerinde harcanan kalori miktarları ile çevreye sağlanan fayda oranları hakkında bilgi verilecektir. Yürüyüşümüz belirli okullardan öğrencilerin, çevre gönülleri ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleşecektir. Etkinlik alanının başlangıç ve bitiş noktası arasında ki mesafe hesaplanacaktır. Bu hesaplama ile vatandaşların yürüyüş yolunu yürümeleri halinde kaç kalori yakacakları ve o yolu yürüyerek gitmeleri halinde ne kadar karbon salınımını engellediklerinin görecekleri bir tasarım yapılacaktır. Bu tasarım etkinlik başlama noktasından başlayarak bitiş noktasına kadar 3 noktada yerde ayak izi şeklinde renklendirmelerle vatandaşların dikkatinin çekecek şekilde yapılacaktır. Bu şekilde kalori hesapları ile vatandaşlarımızı yürümeye teşvik ederek hem sağlıklı yaşam hem de araç kullanımını azaltmaya özendirerek çevreyi korumaları konusunda farkındalık kazandırılması hedeflenmektedir.