Participating towns and cities

LithuaniaŠiaulių miestas, Lithuania

Website:
Population:
101.511 inhabitants
Contact:
Dovilė
Vasario 16-osios g. 62, LT-76295 Šiauliai Šiaulių miestas
(++370) 64002526
Šiaulių miestas already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Šiaulių miestas organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

22 September
UAB „Busturas“, kartu su Šiaulių miesto savivaldybe bei Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro „Sportas visiems“ komanda kviečia visus šiauliečius rugsėjo 22 d. tradiciškai paminėti Tarptautinę dieną be automobilio:
1. Šią dieną autobusais Šiaulių mieste keleiviai galės važiuoti NEMOKAMAI!!! Tad nepraleiskite progos ir dieną be automobilio sutikite važiuodami viešuoju transportu.
2. Bus organizuojamos lenktynės „Laisvė judėti“, kurios vyks nuo PC „Akropolis“ iki Prisikėlimo aikštės. Dalyviai lenktyniaus skirtingais būdais: bėgdami, važiuodami dviračiu, elektriniu paspirtuku, keliaudami autobusu bei elektromobiliu. Lenktynių metu bus siekiama išsiaiškinti, kuria transporto priemone Šiauliuose judėti galima greičiausiai.
3. Mieste galime judėti įvairiais būdais, todėl Tarptautinės dienos be automobilio proga, Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro „Sportas visiems“ komanda kviečia sudalyvauti ir neįprastoje estafetėje. Ji prasidės ties Šiaulių viešbučiu ir baigsis Prisikėlimo aikštėje. Svarbu – dalyvaujant estafetėje privalomai turės būti panaudotos ne mažiau kaip 2 aplinkai draugiškos transporto priemonės. Be jokios abejonės, dalyvių lauks atminimo dovanos, o geriausiai pasirodęs laimės UAB „Baltik vairas“ įsteigtą prizą – naujutėlaitį dviratį. Kviečiame registruotis rungtyniavimui estafetėje el. paštu sportasvisiems.siauliai@gmail.com (Jums tereikia nurodyti savo vardą, amžių bei transporto priemonę (dviratis, paspirtukas ar kt.), su kuria dalyvausite estafetėje).
4. Taip pat kviečiame visus į flashmobo konkursą ir pajudėti šokio, muzikos ir bendrystės ritmu. Išmokite mūsų sukurtą šokį ir atsiųskite jo video įrašą. O mes savo FB platformoje patalpinsime visus gautus įrašus ir paskelbsime konkursą. Daugiausiai „patiktukų“ sulaukęs įrašas bus apdovanotas UAB „Rūta“ įsteigtu saldainių GREENZ rinkiniu.
5. Rugsėjo 22 d. visus dalyvius kviesime atvykti į mūsų organizuojamą renginį ir visiems kartu pašokti. Tegul laisvė judėti muzikos ritmu užvaldo visą miestą!
6. Kviečiame dalyvauti piešinių konkurse. Šių metų tema „Laisvė judėti“. Kaip galima judėti laisvai Šiaulių mieste? Autobusu, pėsčiomis, o gal vienaračiu? Pavaizduokite kelionę Šiaulių mieste pasirinkta transporto priemone ir nuskenuotą piešinį iki rugsėjo 18 d. siųskite el. paštu busturas@busturas.lt, nurodę piešinio autorių, mokyklą ir kontaktinę informaciją. Balsavimas vyks Facebook platformoje, laimės daugiausia „patiktukų“ sulaukęs piešinys. Apdovanojimai vyks rugsėjo 22 d. 17.00 val. Prisikėlimo aikštėje „Diena be automobilio 2023“ šventės metu. Dalyviai bus skirstomi į 2 grupes: (7–10 metų ir nuo 11 metų ir vyresni).
Rugsėjo 22 d. 17.00 val. susitikime Prisikėlimo aikštėje ir paminėkime dieną be automobilio drauge!