Participating towns and cities

HungaryVásárosbéc, Hungary

Population:
200 inhabitants
Department:
Önkormányzat
Contact:
Zoltán Popa
7926 Vásárosbéc, Kossuth utca 16.
7926
(++36) 06706002494
Vásárosbéc already registered 2x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Vásárosbéc organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

All week
A településen lévő buszmegálló tematikus kiállítóhelyként is működik, szeretnénk egy kerékpáros és környezetvédelmi témájú kiállítást tervezni a hétre, ahol ismeretterjesztő anyagokat és képeket rakunk a buszmegálló falára, illetve a heti programtervet. Emellet a rajzversenyt egész hétre tervezzük, így bármikor jelentkezhetnek az új résztvevők.
16 September
Európai Mobilitási Hét ünnepélyes megnyitója, egészséges életmódot népszerűsítő programokat tervezünk, és kihirdetjük az egész hetes rajzversenyt, emellett ismertetjük a hét programtervét.
17 September
Kerékpárversenyt tartunk korosztályokra lebontva, a verseny ideje alatt az utcákat lezárjuk az autós forgalom elől. A versenyen résztvevőknek ajándékokat adunk.
18 September
Faluszéli pikniket tervezünk, a kerékpáros csoporttal elbiciklizünk Vásárosbéc külterületére, a célállomás egy zöld rét. Itt uzsonnás csomagokat osztunk szét, amit közösen elfogyasztunk.
19 September
Bringás reggeli: Reggel 6:40 - től várjuk a kerékpárral iskolába és munkába menőket egészen délelőtt 10 óráig. Forró csokoládét, tejeskávét, szívószálas gyümölcslevet, pizzaszeleteket, szendvicset és péksüteményeket szolgálunk fel a bicikliseknek reggelire.
20 September
Kvíz játékokkal készülünk a környezetvédelemmel, közlekedéssel, és népszokásokhoz fűződő eseményekkel kapcsolatban. Közlekedési totóval is készülünk, a résztvevőknek pedig ajándékokkal készülünk.
21 September
Látványfelvonulás és faluséta gyalogosan és kerékpárral.
22 September
Az Európai Mobilitási hét lezárása, rajzverseny eredményhirdetése. Minden résztvevő djízásra kerül, az első három helyezett ajándékcsomagot kap.