Participating towns and cities

HungaryTiszacsege, Hungary

Population:
4.498 inhabitants
Contact:
Szeli Zoltán
4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.
4066
(++36) 52588400
Tiszacsege already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Tiszacsege organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

All week
Az egész hetet az egészséges életmód, a biztonságos közlekedés és a sportolás fontossága köré szervezzük. A település intézményei, az oda járó dolgozók, gyerekek és szüleik, valamint a település lakóinak részvételével egy sportos, mozgalmas programsorozatot tervezünk. A program minden napján a Szolgáltató Csarnokban Fajta János természetfotós fotókiállítása tekinthető meg, melynek keretében játékos vetélkedő várja a látogatókat a Magyar Természetvédő Szövetség által összeállított kvíz alapján.
16 September
Labdarúgó bajnokság, sportnap.
17 September
Tiszacsege-Nagymajor településrészén íjászat, sportlovaglás.
18 September
Kútavató Ünnepség Tiszacsege, Barna utca-Fő utca kereszteződésénél, előadás a víz tisztaságának fontosságáról. Ünnepélyes megnyitó Polgármester Úrral. Sportfoglalkozás a Városi Óvoda kisgyermekei számára.
19 September
A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság közreműködésével reggel 8-9 óra között az Óvodában rendőrautó bemutatása a kisgyermekeknek, sportversen, interaktív közlekedésbiztonsági bemutató. 9-12 óra között az Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola felsős diákjainak részvételével TOTÓ és ügyességi verseny.
20 September
Biciklitúra a helyi nyugdíjas klub és minden vállalkozó kedvű lakos részvételével a Tisza-partra. Intézményi Sportnap a Városi Óvodában.
21 September
8-16 óra között papírgyűjtési akció, figyelemfelhívás arra, hogy a fákat ne vágjuk ki az egészséges környezet, és levegő megőrzésének érdekében.
22 September
Autómentes nap, bringás reggeli.

Car-free day Car-free day

Tiszacsege carries out a Car-Free Day 2023 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
A program keretében nem kerülne sor területek elzárására forgalom elől, melynek indoka, hogy településünk közigazgatási területéhez nagy mennyiségű termőföld tartozik, melyeken a betakarítási munkálatok ebben az időszakban valósulnak meg, melyből kifolyólag az útjainkon számos mezőgazdasági jármű közlekedik. Az ő munkájukat nem szeretnénk gátolni. Továbbá településünkön egy pályázat keretén belül csapadékvíz elvezető rendszer kialakítása és felújítása folyik több helyszínen, mely már így is jelentősen befolyásolja a megszokott és problémamentes közlekedést. Ezt nem szeretnénk tovább nehezíteni egy újabb útlezárással.