Participating towns and cities

HungaryEnying, Hungary

Population:
6.708 inhabitants
Department:
Műszaki Osztály
Contact:
Kovács Adrienn
Kossuth Lajos u. 26.
8130 Enying
(++36) 06304393298
Enying already registered 6x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2020 2019 2018 2017 2016

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Enying organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

All week
Az Enyingi Szirombontogató Óvoda az idei évben is mind a négy telephelyén szeretné megvalósítani a már hagyományossá vált őszi sportnapot és autómentes mozgalmat.Közvetlen célunk a hét folyamán az, hogy a gyermekeket gyalogosan, kerékpárral és egyéb környezetkímélő járművel hozzák és vigyék a szülők az intézménybe. Távlati célunk a fenntarthatóságra nevelés, hogy minél szélesebb körben, mindennapi életmódjukba beépítve, tudatosan használják a családok ezeket az eszközöket. A céljaink megvalósításához feladatunk a gyermekek pozitív élményekhez, sikerekhez való juttatása a kerékpározás gyakorlása, délelőtti kerékpárversenyek szervezése, a szülőkkel együtt történő délutáni kerékpározás szervezése által. A pályázatban megjelölt eszközökkel pedagógiai célkitűzéseink elérését, a tervezett programok zökkenőmentes megvalósítását, minőségi szolgáltatás nyújtását szeretnénk biztosítani.
18 September
„Hagyd otthon a kocsit!”
Csoportok közötti verseny hirdetés: amelyik csoportban a legtöbb gyermek érkezik kerékpárral, vagy gyalogosan érkezik az óvodába, jutalomban részesül.
19 September
„Sétálj velünk!”
Séta/vagy futás a gyermekekkel, lépcsőzés a Petőfi Parkban.
20 September
„Bringázz velünk!”
Biciklis közlekedés szabályai (bemutató foglalkozás), kerékpárverseny a gyerekeknek. Délután közös kerékpározás a szülőkkel.
21 September
„Mozogj velünk!”
Sportnap. Reggeli-illetve délutáni torna a szülőkkel. Egész délelőtti sportolás, sportvetélkedők, akadálypálya óvodásaink számára. Udvari- és mozgásfejlesztő játékeszközök felhasználásával akadály pálya felállítása.
22 September
„Focizz velünk!” Ovifoci toborzó a sportpályán.

Car-free day Car-free day

Enying carries out a Car-Free Day 2023 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Később kerül kitöltésre.