Participating towns and cities

SpainGirona, Spain

Website:
Population:
97.854 inhabitants
Department:
Mobility
Contact:
Mercè Teixidor i Oliveda
Plaça del Vi, 1, 3a
17004 Girona
(++34) 972 419 029

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Girona organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

All week
Carrers sense cotxes: 10 escoles surten al carrer a fer activitats. Es tanquen a la circulació 9 carrers de la ciutat per fer les activitats per conscienciar el repartiment de l’ús de l’espai públic a la nostra ciutat.

Cursos de conducció en bicicleta a les escoles: Escola Àgora, Domeny, Eiximenis, Pericot i Pla de Girona. 8 grups de nenes i nenes de 6è de primària . Formació teòrica i pràctica de com circular de manera segura i cívica en bicicleta amb la metodologia 1 bici+ impulsat per Biciclot a Catalunya.
22 September
Inspecció tècnica de bicicletes en 4 punts de la ciutat: Punt de revisió mecànica de bicicletes gratuït, per assegurar-ne una bona conducció a : Davant la Biblioteca Carles Rahola. l'Estació espai Jove, l'Escola Montfalgars i l'Escola Taialà. Els horaris de les 17.00 a les 20.00 hores.

Permanent measures Permanent measures

Girona implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets
Further info
Millora en l’entorn de l’escola Cassià Costal: Nova zona per a persones vianants en el tram del carrer de Bru Barnoya i Xiberta entre la plaça de Salvador Dalí i el carrer de Cassià Costal. Tancament a la circulació de vehicles excepte bicicletes i vehicles de mobilitat personal. .

Millora en l’entorn de l’escola Marta Mata: Nova zona per a persones vianants en el tram del carrer d’Avel.lí Artís Gener, “Tísner” entre els carrers de Josep M. Pagès Vicens i Joaquim Riera Bertran. Tancament a la circulació de vehicles excepte bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

Car-free day Car-free day

Girona carries out a Car-Free Day 2023 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Participació intensa de les escoles liderades pels Coordinadors/es de Mobilitat Escolar: 10 escoles surten al carrer a fer activitats. Es tanquen a la circulació 9 carrers de la ciutat per fer les activitats.