Participating towns and cities

HungaryAjka, Hungary

Website:
Population:
29.048 inhabitants
Department:
Ajkai Közös Önkormányzati Hivatal
Contact:
Gergely Tóth
8400 Ajka Szabadság tér 12.
8400
(++36) 306204103
Ajka already registered 9x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Participation 2015

Activities within the week Activities within the week

Ajka organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2015, taking into account the annual theme.

All week
Ajka városában az iskolák bevonásával a héten Bringasuli programok kerülnek megtartásra. Az intézmények részére a korábbi években 3-3 kerékpár került beszerzésre és 2 padagógus kapott képzést. A héten egy nap közösségi rendezvény kerül megtartásra a kerékpározás népszerüítésére. Rajzverseny és sportprogramok kerülnek megtartásra.

Permanent measures Permanent measures

Ajka implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Public transport services
The development of accessible transport services for all
Ajka-Padragkút településrészen buszöböl térburkolatának átépítése, akadálymentesítése
Traffic calming and access control scheme
New traffic regulations: traffic circulation and parking
A városban az igények felmérése után egyes utcékban változott a forgalmi rend a biztonságosabb közlekedés érdekében. pl Móricz Zs. utca, Rákóczi utca
Accessibilities
Lowering of pavements
Create useful tool for people with reduced mobility
Ifjúság utcában a mozgássérült parkolóhoz rámpa épült
Mobility management
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas
Városrészeken rendszeres lakossági fórumot tart a város igényeik megismerésére. A városban a vallalatokkal egyeztetés történik a munkábajárás segítésére, munkavállalás könnyításére.
Further info
Ajka városa az elmúlt években 14,5 km hoszban építette ki kerékpárút hálózatát. Minden városrész elérhetővé vált egy összefüggő kerékpárhálózat részeként. Az intézményekhez a kerékpárútak létesítéséhz kapcsolódva, jelentős számú kerékpártároló került kihelyezésre közel 100 férőhely került kialakításra. A parkok, játszóterek, köztereken is új tárolók kerültek kihelyezésre. A lakossági igények figyelembe vételével új gyalogátkelőhelyek létesültek és a meglévők akadálymentes átépítése is nagyrészt megtörtént. Városrészeken rendszeres lakossági fórumot tart a város igényeik megismerésére. A városban működő ÉNYKK Ajkai részlegével decemberben fejeződött be a közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló Eu-s projekt, mely keretében buszöblök keröltek kialakításra és utastájékoztató rendszer épült ki.