Participating towns and cities

NorwayStjørdal, Norway

Population:
24.019 inhabitants
Department:
Arealforvaltning
Contact:
Line Nes Jordahl
Postboks 133
Kjøpmannsgt. 9
7501 Stjørdal
(++47) 40620319
Stjørdal already registered 1x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2019

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Stjørdal organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
Mobilitetsuka i Stjørdal – vi tar utfordringen!

Vi skal bli et lavutslippssamfunn innen 2050, og en foregangskommune innen klima og miljø. Da må vi også «feie for egen dør». Den 16. -22. september deltar vi derfor på mobilitetsuka.

Stjørdal kommune deltar for første gang i år. Vi har valgt å ha fokus på klima- og miljøvennlig reise til og fra jobb, og skole. Målgruppen er kommunens ansatte og skolebarn. Blir mobilitetsuken vellykket vil vi oppfordre flere i kommunen til å bli med neste år.

Mobilitetsuka består av 4 utfordringer:

Utfordring 1: Gå, sykle, reise kollektivt eller samkjøre
Vi utfordrer oss selv til å gå, sykle eller reise kollektivt denne uka. Har du av ulike grunner ikke mulighet til å bruke aktiv eller kollektiv transport, oppfordres du til å samkjøre. Alle som bruker aktiv transport, reiser kollektivt eller samkjører alle sine arbeidsdager denne uka, er med i trekningen av en sykkel.

Utfordring 2: Park(erings)- dag for klima og folkehelse
Onsdag 18. september gjør vi om parkeringsplassen vår utenfor rådhuset til en arena for lett fysisk aktivitet og sosialt samvær med kollegaer. Klarer vi å spare utslipp tilsvarende 34 biler den dagen?

• Mandag 16. september kl. 15:00- 15:30 i parken bak rådhuset (oppvarming til selve Parkdagen)
• Onsdag 18. september fra kl. 15:00 – 15:30 på parkeringsplassen ved Stjørdals-Nytt (Parkdagen)

Fysisk aktivitet fremmer helse, gir overskudd, og kan bidra til økt trivsel på jobb. Kanskje fører også trening til at vi får energi til å velge sykkel istedenfor bil til jobb?

Noen må kjøre bil til jobb på grunn av helse eller bosted. Ta hensyn og spar parkeringsplassene utenfor rådhuset til de som ikke har mulighet for å reise klima- og miljøvennlig.

Utfordring 3: Gå til skolen
Flere barneskoler i Stjørdal deltar i miljøagentenes gå-til-skolen-kampanje i høst. Kampanjen heter «Beintøft», og er Norges største i sitt slag. «Beintøft» har fokus på å gjøre verden til et bedre sted ved å kjøre mindre bil til skolen. Vi ønsker å berømme klasser som deltar på kampanjen. I september trekker vi derfor ut et trinn som får en mobiliseringspremie.

Utfordring 4: Gi innspill til klima- og miljøplan
Stjørdal skal bli en foregangskommune innen klima- og miljø. Er det noe som bør gjøres for at det skal bli lettere å reise klima- og miljøvennlig? Har du gode ideer til klima- og miljøtiltak?
17 September
se 16. september
18 September
• Onsdag 18. september fra kl. 15:00 – 15:30 på parkeringsplassen ved Stjørdals-Nytt (Parkdagen)
19 September
se 16. september
20 September
se 16. september
21 September
se 16. september
22 September
se 16. september