Participants

Contact & Activities

Participating city

Bitola
74.550 inhabitants

Local contact

Municipal Council on Road Traffic Safety
Jasmina Bunevska Talevska, PhD
7000 Bitola
++389 75295814

Participation 2017

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Во рамките на Европската недела на мобилност, Општина Битола, организира настан во периодот од 11.00-12.00 часот на Плоштадот Магнолија.
11.00 часот - Плоштад Магнолија - собирање на учесниците - велосипедисти
11.15 Едукативно - информативни активности
11.20 Обраќање на претставник од Општина Битола
11.30 - 12.00 „Организирано возење велосипед низ улиците на Битола“ - од „Булеварот 1 Мај“ од страната на општината до кружниот тек на Црн мост и назад по „Булевар 1 Мај“ до Плоштад Магнолија, при што за сообраќај на возила ќе биде затворен овој патен правец