Participants

Contact & Activities

Participating city

Пробиштип ()
16.193 inhabitants

Local contact

Одделение за ЛЕР и заштита на животната средина
Тони
Ул. Јаким Стојковски бр.1
++389 071 246 459

Participation 2020

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Во организација на Еко Логик Скопје, а под покровителство на Општина Пробиштип, на градскиот плоштад се организира Велосипедски настан.
Сите заинтересирани велосипедисти на возраст од 8 до 15 години, повелете со вашите велосипеди на градски плоштад на 17 септември во 17 часот, понесете ги вашите велосипеди и кациги...
Ве очекуваме...